HetiVálasz.hu

Dévényi István
- devenyi.istvan@hetivalasz.hu
Utolsó módosítás:
2013.07.06. - 06:11
Létrehozás:
2009.12.17. - 17:16
2009.12.17. - 17:16
 

Megújult a Heti Válasz honlapja. Illetve pontosítanék: megújulásban van.

hirdetés
 
Régi portálról átállni az újra, az soha nem úgy történik, hogy megnyomunk egy billentyűt, és kész - noha fizikailag körülbelül ennyi a nagy pillanat. A ráncfelvarrás hosszú folyamat, aminek még szinte teljesen az elején járunk. De legalább tudjuk, milyen irányba akarunk haladni, hova szeretnénk megérkezni, ami ma, Magyarországon, az egy évre elszegődő kormányok idején nem is olyan kicsike teljesítmény. Ezért egészen pontosan be tudok számolni róla, hogy milyen lesz a HetiVálasz.hu úgy fél év múlva.

Külsejében persze olyan, mint most: átlátható, könnyen kezelhető, szellős, mégis informatív. Amilyennek egy híroldalnak lennie kell. Azért kitaláltunk néhány apró újdonságot is; ilyen például, hogy a látogatók folyamatosan láthatják, melyik cikket milyen csatornán osztották meg olvasótársaik. Meg van fotógaléria és videólejátszó is, de ezek olyan alapszintű szolgáltatások, amelyeket 2009-ben nem nagyon illik emlegetni. Ám mivel az online világban a küllem csupán - persze fontos - adalék, inkább az az izgalmas, hogy tartalmilag mire képes a világhálós Heti Válasz. Hogy mivel lesz több, mint egymillió vetélytársa.

Nos, azon fogunk dolgozni, hogy szerkesztőségi mivoltunk dacára valamiféle közösségi oldallá váljunk. Már az előző megújulásnál is élen jártunk a szerkesztőség-olvasó kapcsolatokban, hiszen akkor, négy éve arra vállalkoztunk, hogy megnyitjuk cikkeinket a látogatók előtt, s írásainkkal egyenértékűvé tesszük a felhasználói reakciókat. Minden cikkhez bárki hozzászólhat - olyan kísérlet volt ez, amit sokkal nagyobb médiaműhelyek a mai napig nem mertek megkockáztatni. Mert hogy néz már ki, amikor a kínkeservesen összelapátolt, hetekig munkált nagy leleplezés végére odaírja a nagyérdemű, hogy gyönge kis írás.

Őszinte leszek: a névtelenség és következménynélküliség teljes fegyvertárával rendelkező internetes olvasó időnként tényleg idegesítő tud lenni. (És itt fontos szétválasztani azokat, akik csak úgy odakattintanak a honlapra, azoktól, akik pénzt áldoznak a kézzel fogható Heti Válasz megvásárlására.) Mégis lényeges a kapcsolat, mert az internetes újságíró így egyetlen pillanatra sem felejti el, hogy húsvér embereknek készíti dolgozatait. Furcsa, hogy épp a virtuális valóság tanítja meg erre ismét a szakmát, de nem is olyan régen még az volt a heti jeles esemény, ha végre olvasói levelet hozott a postás. A Heti Válasz világhálós működésében ezért a korábbinál is kiemeltebben kezeli a közösséget. A cikkekhez továbbra is hozzá lehet szólni, ám ez csupán a kezdet, hamarosan indul a minden igényt kielégítő fórum is.

De nem állunk meg itt, mert a Heti Válasz újságírói ismét olyasmivel kísérleteznek, ami egyedülálló a honi médiában. Blogolni fogunk. Ami annyit tesz, hogy minden eddiginél beljebb engedjük az olvasókat, hiszen a blog a személyes napló modern kori, internetes, interaktív változata. És tervezünk szerkesztőségi blogot, ahol olyan dolgokról is szót válthatunk majd, amelyek eddig nem kerülhettek felszínre, hiszen nem volt erre megfelelő fórumunk.

Hollywoodiasan: hamarosan!
 
Megosztom:
0
cikk értékelése
/media/hetivalaszhu-25649/
jelenlegi érték
szavazatok száma:
185

Kapcsolódó hozzászólások

További hozzászólások

Összesen 8 db -

Új hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
 1. #8
  krooj
  2010.02.04. - 14:43

  Előzmény:
  #0 Devenyi
  oké, alakul ez, bárcsak a kinyomott lap lett volna ilyen felbontású.. :) nyilván szempont kell legyen, 1-1 funkciót használnak-e egyáltalán, de én spec. azóta gyújtottam csak be heti válasszal a kandallót, s akkor sem túl nyugodt szívvel, mióta a lap-nézetes archívumot anno megtaláltam.. (a címlap a standon is fontos, rajta van a lényeg, látszanak a prioritások, sokkal többet mond, mint egy szabad szavas kereső - főleg olyannak, aki egyszer már látta korábban, és akik alapvetően eltartják a lapot -- bár most is fut egy suzukis banner, szóval, bármi lehet.. :) )

  a hszek beengedése pedig egész biztosan a júzerszámmal lépést tartani képes moderáció meglétén múlik, hisz nálunk, a kiskerttulajok lapjánál :) is zsidóznak, ez nem témafüggő, csak épp asszem 30 moderátor őrzi a többi fórumozó álmát..


  mindez azért tűnik fontosnak, úgyamúgyegyébként, mert a hetivalasz.hu-ra is eljut újabban napi átlag 60e júzer, ami már elég nemkevés, mi ennek anno a 10edét is annyira megbecsültük, amennyire csak tudtuk, bár anno nem volt szempont még a tervezhető income, netpenetráció, sem az újmédiaságból fakadó médiafigyelem és fegyelem, estébé.

  ..erre magunktól jöttünk rá, 22-23 évesen. :)
   
 2. #7
  krooj
  2010.02.04. - 02:21

  Előzmény:
  #6 krooj
  (struktúranélküliség. ;) )
   
 3. #6
  krooj
  2010.02.04. - 02:18

  Előzmény:
  #0 Devenyi
  nos, látatlanban is azt kell mondjam, h ha egy papír újság mögötti netes felületen a keresőoptimalizálást haza tudja vágni a használható (aka számokhoz rendelt) archívum-nézet léte, úgy a hiba a portál motorban van, a usability-t ilyen módon tökön lőni nettó bénaság, bocs.

  ahogyan a blog.hu-ba ojtott mandiner.hu is sajnos minden blog-tipikus usability parát felmutat: kereshetetlen cikkek, strúktúranélküliség, stb. (és fura mód ők is spanyolviasznak gondolják a lapjuk formátumát. segítek: tematikus blogportál az ilyen neve, és van szép magyar verziója neki, ami nem a blog.hu&co. vonal, ezért izzadtak vért a srácok, amíg összecsavarták oda mégis..)

  az index nagy lap, de nem az abszolút netes origo, ahol/akinél meg mégis, az méri magát kizárólag hozzá, de ez tök fals. (történetesen 10 éve csinálunk egy olyan lapot, ami mögött egy kb. 12.000.000 hsz-es fórum figyel, 250.000 júzerrel, nem lenne nagy a szám, ha nem lenne nagy a szám :), és ha nem lennék biztos ebbenabban..)

  "Hogy kit érdekel a blog? Neked ahhoz mi közöd? Majd a látogatók eldöntik. Hihetetlen, hogy valaki ezt kritikaként írja ide. Elég primitív hozzáállás 2010-ben." - a szelektív olvasás mintapéldája. :) én egy dévényi én-blogra írtam, amit, a "kérdés, kit érdekel?"-t, merő jóindulatból és féltésből, h ha ilyen blogra gondoltok, akkor az vajon. mert blogolnak a mandinerre 40en? igen. blogolnak a hírszerzőn a szerzők? aha, olyasmi. ergo, "egyedülálló a honi médiában" a "blogolni fogunk"? őőő, mégse? :) (azok sem én-blogok, sem fotóblogok, azaz ott is átüt a közélet&co., de ha dévényi istván remek fotós (is), lehet, nézem majd a fotóblogját naponta. ;) )

  jah, és hadd védjem meg a kiskerttulajokat: ha egy pol.témájú lapot senki nem olvas, nincs kockázata a cikkmegnyitásnak. ha a kiskerttulajok lapját meg havonta 700.000-en, akkor ott meg van.
   
 4. #5
  krooj
  2010.02.03. - 03:26
  ..csak az a cirkalmas amatőrizmus ne lenne, ajh.. :( a papír formátum olvastakor is 3x kellett hörögve röhögnöm dévényi úr lelkendezésén, hiszen ez itt nem egy 13 éves fan-site editorialja, hanem vmi komolyabb, nem-e?

  merúristen, hogy' lehet leírni ezeket?

  "élen jártunk a szerkesztőség-olvasó kapcsolatokban, hiszen akkor, négy éve arra vállalkoztunk, hogy megnyitjuk cikkeinket a látogatók előtt" - jó pár magyar site 10 éve így tesz, csókolom!

  "A cikkekhez továbbra is hozzá lehet szólni, ám ez csupán a kezdet, hamarosan indul a minden igényt kielégítő fórum is." - minden igényt? :) jajjugyanhogyan? a fórum az fórum, 10 éve is az volt, és már akkor is minden igényt kielégített. lehet, dévényi úr akkor még csak messziről nézte a netet, s csak néha piszkálta meg, de ez újfent nonszensz.

  "De nem állunk meg itt, mert a Heti Válasz újságírói ismét olyasmivel kísérleteznek, ami egyedülálló a honi médiában. Blogolni fogunk." - na, itt volt az, h 1.5 percre lebuktam a kádban a víz alá, és csak bugyborékoltam kínomban.. (bár ha dévényi én-blog lesz, h hova sz@rt aznap a guppi, pl., az persze kicsit tényleg lehet, h egyedül áll majd, kérdés, kit érdekel?)

  mellesleg lehetne olyan formabontó a hetivalasz.hu, h hagy fent az oldalán archívumot, ami a régebbi dizájnban még megvolt, csak bizi elment vadászni..

  ez a "cikk" monnyonle. :P
   
 5. #4
  peep
  2010.01.28. - 15:50
  "...hamarosan indul a minden igényt kielégítő fórum is."
  -------------------------------------------
  Na, ennek őszintén örülök és nagy várakozással nézek elébe.
   
 6. #3
  Zokni
  2010.01.27. - 20:21
  Kedves D.!
  Írja: "...azon fogunk dolgozni, hogy szerkesztőségi mivoltunk dacára valamiféle közösségi oldallá váljunk" Ez derék. Tudom, magam is az idegesítők közé tartozom... Nem baj, egy kis élet talán nem árt.

  A blogolás érdekes terv, bár tényleg annyi megjelenítetlen mondanivalójuk lenne?
   
 7. #2
  zsil
  2010.01.27. - 19:08
  Várjuk, tisztelettel!!!
   
 8. #1
  borso
  2010.01.23. - 20:42
  Valóban megújult. S mióta megújult, nem kapok hírlevelet. Ha feliratkozom, a válasz: már feliratkozott. Igen feliratkoztam, de hírlevelet nem kapok.
  Kösz!
   
Új hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
További hozzászólások

Összesen 8 db -

hirdetés

HETILAP

hirdetés